Nieuws

Burundi

Burundi ligt in het hart van Afrika, naast Rwanda. Het is het armste land van de wereld en de gemiddelde levensverwachting is 40 jaar. Net als Rwanda kent het land een bloedige geschiedenis vol geweld, resultaat van de tegenstellingen tussen de Hutu’s en de Tutsi’s. Waar er in buurland Rwanda na een heftige oorlog een periode aanbrak van relatieve vrede en economische groei – mede dankzij de vele hulp van buitenlandse NGO’s – bleef Burundi grotendeels achter.

80% van de magere export van Burundi bestaat uit koffie, en 55% van de bevolking is werkzaam in koffie en 90% van alle mensen leeft van $2 per dag.

De prijzen die worden betaald voor koffie zijn voor een groot deel afhankelijk van de New York-termijnmarkt, het terrein van beleggers en speculanten. Deze wordt aan de aanbodkant beïnvloed door koffiereuzen als Vietnam en Brazilië die grote hoeveelheden koffie produceren op hele efficiënte wijze. De wereldmarktprijs voor Arabica staat op dit moment op een paar dollar per pond.

Met Coffee Burundi helpt u de economie van Burundi. Dit doen wij met Stichting Izere. Van elke verkochte kilo koffie betalen wij, naast een eerlijke prijs aan de boer, ook nog eens € 2,50 aan Stichting Izere voor hun lokale projecten!

Daarom zeggen wij: drink Burundi gezond!

Bestel nu: www.coffeeburundi.com/webwinkel/

https://www.youtube.com/watch?v=YFCJ7DJmCac

 © 2023 Coffee Burundi · by Amped